QuickTime

QuickTime 7.79

Percuma
Pemain media memberi tumpuan kepada video main semula
Penarafan
3.8  (2,644 undian)
Undian anda
Versi terkini:
7.79.80 (Lihat semua)
Pembangun:
Apple Inc.

Teknologi multimedia yang berkuasa dengan pemain media di dalamnya, QuickTime membolehkan anda melihat video Internet, trailer wayang HD dan media peribadi dalam pelbagai format fail,. selain membolehkan anda menikmatinya dalam kualiti tinggi.
Ia merupakan platform multimedia.

Video dari kamera digital atau telefon bimbit anda. Wayang di Mac atau PC anda. Klip media di laman web. Walau apapun yang anda tonton atau di manapun anda menontonnya, teknologi QuickTime menjadikannya mungkin.
Ia merupakan pemain media yang canggih.

Dengan reka bentuk ringkas dan butang kawalan yang mudah digunakan, Pemain QuickTime menjadikan semua yang anda tonton lebih menyeronokkan. Antara mukanya yang bersih dan tidak berserabut tidak akan mengganggu tontonan anda. Ingin mencepatkan atau memperlahankan wayang? Terdapat pelungsur yang membolehkan anda menetapkan main semula dari 1/2x hingga 3x kelajuan normal. Anda juga boleh mencari setiap bingkai wayang dengan mudah.
Inilah teknologi video tercanggih.

QuickTime memaparkan teknologi pemampatan video tercanggih yang dipanggil H.264 untuk memberikan video HD yang terang dan jelas dengan menggunakan jalur lebar dan penyimpanan yang kurang. Agar anda dapat menikmati kualiti video yang asli walau di manapun anda menonton wayang atau video anda.
Ia merupakan format fail yang fleksibel.

QuickTime membolehkan anda melakukan lebih lagi dengan media digital anda. Dengan QuickTime 7 Pro, anda boleh menukar fail anda kepada pelbagai format selain merekod dan mengedit kerja anda. Plug-in pihak ketiga memanjangkan teknologi QuickTime ke pelbagai arah. Penyelesaian penstriman QuickTime juga membolehkan anda menstrim media anda menerusi Internet.

Ringkasan ulasan

Pro

  • Menyokong pemampatan H.264
  • Berfungsi dengan baik dengan video HD
  • Penyepaduan main semula audio

Kontra

  • Pelbagai pengekod dan penyahkod tambahan diperlukan untuk main semula
  • Tidak menyokong sesetengah format video umum
  • Memasang bloatware
Maklumat dikemas kini pada: